Telung crita menarik babagan "Tetep Seger"

1. Lichee seger lan yuhuan ing Dinasti Tang

"Ndelok jaran sing lagi mlaku ing dalan, selir kaisar mesem seneng; ora ana siji-sijine nanging dheweke ngerti yen Lichee teka."

Rong garis sing kondhang asale saka pujangga misuwur ing wangsa Tang, sing nggambarake selir sing paling disenengi kaisar sing jenenge Yang yuhuan lan buah segar sing disenengi karo Lichee.

Cara ngeterake litchi seger ing Dinasti Han lan Tang kaya sing kacathet ing Sejarah Sejarah Litchi ing Dinasti Han lan Tang babagan "Pangiriman Lichee Segar", bebarengan karo cabang lan godhong, ana bal litchi sing dibungkus nganggo kertas pring teles dadi diameteripun amba (luwih saka 10 cm) pring banjur disegel nganggo lilin. Sawise jaran banter mlaku awan lan wengi tanpa mandheg saka kidul mangulon-mangulon, Lichee isih seger banget. Transportasi 800-lha bisa uga transportasi rantai kadhemen paling awal.

news-2-(11)
news-2-(2)

2. Dinasti Ming - Pangiriman Herring hilsa

Ditulis manawa ing Dinasti Ming lan Qing kita kanthi ibukutha ing Beijing, para kaisar seneng mangan jinis iwak sing diarani hilsa herring. Masalahe yaiku iwak mau saka Kali Yangtze, sing adoh ewonan mil saka Beijing, lan Kajaba iku, hilsa herring pancen alus lan gampang mati. Kepiye carane kaisar bisa mangan bayangan anyar ing Beijing? Cara lawas saka kiriman rantai kadhemen mbantu!

Miturut cathetan sejarah, "babi babi kandel ditambah es nggawe panyimpenan sing apik" .Sawise, dheweke nggodhok minyak tong minyak tong minyak gedhe, banjur nalika adhem sadurunge didegake, mung nyekel tong minyak sing anyar dadi tong minyak. Nalika lard minyak dadi padhet, iwak-iwak kasebut nyegah saka tembung njaba, padha karo kemasan vakum, mula iwak isih seger nalika tekan Beijing kanthi numpak cepet, awan lan wengi.

3. Dinasti Qing - Lichee Tanduran Barrel

Legenda ujar manawa Kaisar Yongzheng uga seneng karo litchi. Kanggo entuk sih karo kaisar, Man Bao, sing dadi gubernur Fujian lan Zhejiang, asring ngirim spesialisasi lokal menyang Yongzheng. Supaya litchi tetep seger, dheweke duwe ide sing cerdas.

Manbao nulis surat kanggo Kaisar Yongzheng, ujar, "Litchi diproduksi ing Provinsi Fujian. Sawetara wit cilik ditandur ing tong. Akeh wong duwe litchi ing omah, nanging rasane ora kalah karo litchi sing diprodhuksi wit gedhe. wit cilik bisa tekan Beijing kanthi numpak prahu, lan pejabat sing ngeterake ora kudu kerja keras banget. ...... ing wulan April, wit litchi tandur laras bakal langsung dikirim menyang Beijing nganggo kapal. - Plancongan kaping wulan ing wulan April lan Mei, dheweke bisa tekan ibukutha ing wiwitan wulan Juni, nalika lisah wis asak. "

Iku ide sing apik banget. Ora mung menehi lisah, dheweke ngirim wit sing ditandur ing laras sing wis ngasilake lici.

news-2-(1)
news-2-(111)

Kanthi pangapikan kualitas urip sing luwih apik lan luwih gampang nggawa e-bisnis, logistik rantai kadhemen dadi peran penting ing saben dinane. Saiki bisa dikirimake woh-wohan lan panganan segara seger sajrone rong dina ing China.


Wektu kiriman: Jul-18-2021