"Kulkas" Kuno

Kulkas nggawa mupangat sing gedhe kanggo uripe masarakat, luwih-luwih yen ing musim panas sing panas banget. Sejatine wiwit Dinasti Ming, wis dadi peralatan musim panas sing penting, lan digunakake kanthi akeh dening para bangsawan kerajaan

Kulkas nggawa mupangat sing gedhe kanggo uripe masarakat, luwih-luwih yen ing musim panas sing panas banget. Sejatine wiwit Dinasti Ming, wis dadi peralatan musim panas sing penting, lan digunakake kanthi akeh dening para bangsawan kerajaan ing ibukutha Beijing. Mesthi wae dudu kulkas, nanging kothak digawe adhem nganggo es alami.

Nalika semana, kulkas uga diarani "ember es", digawe saka kayu pir kuning utawa mahoni. Kothak sing bentuke kothak katon apik banget kanthi cangkeme gedhe lan dhasar ngisor lan rong gelungan tembaga ing pinggang. Dering tembaga dilebokake ing loro-lorone kothak kanggo nangani kenyamanan, sikil papat ing sangisore nampan lendhut (ing mebel Dinasti Ming lan Qing, sawetara sikil lan sikil ora langsung ndemek lemah, lan kayu salib utawa bingkai kayu ing sangisore dhukungan , bingkai kayu iki diarani "tray lendhut") kanggo njaga kelembapan.

Kulkas ora mung apik, nanging uga desain fungsi sing canggih banget nganggo ilmu pengetahuan. Bagéyan njero kothak digawe saka timah sing bisa nglindhungi kothak kayu saka ora erosi lan ing sisih ngisor kothak, ana bolongan kanggo banyu es sing ngambah ing sisih ngisor. Kajaba iku, nalika es lebur, dheweke nyedhot hawa panas saka ruangan, bisa digunakake kaya kondisioner kita saiki.

Saka kabeh kulkas sing isih ana, isih ana loro ing Museum Istana ing Beijing sing diwenehake dening Ibu Lu Yi ing taun 1985. Pasangan lemari es enamel kayu iki kawat - anyaman, saben kothak bobote 102kg, dhuwure 45cm. Awak tutup lan awak kothak kebak dihiasi kembang cabang sing dibungkus kanthi gaweyan sing apik banget lan warna sing apik banget., Cangkem ing sadawane gandum hiasan, tutup

Sisih njaba duwe "Digawe kanggo Kaisar Dinasti Qing Qianlong" Iki pancen dadi harta karun kulkas.

ing ibukutha Beijing. Mesthi wae dudu kulkas, nanging kothak digawe adhem nganggo es alami.

Nalika semana, kulkas uga diarani "ember es", digawe saka kayu pir kuning utawa mahoni. Kothak sing bentuke kothak katon apik banget kanthi cangkeme gedhe lan dhasar ngisor lan rong gelungan tembaga ing pinggang. Dering tembaga dilebokake ing loro-lorone kothak kanggo nangani kenyamanan, sikil papat ing sangisore nampan lendhut (ing mebel Dinasti Ming lan Qing, sawetara sikil lan sikil ora langsung ndemek lemah, lan kayu salib utawa bingkai kayu ing sangisore dhukungan , bingkai kayu iki diarani "tray lendhut") kanggo njaga kelembapan.
Kulkas ora mung apik, nanging uga desain fungsi sing canggih banget nganggo ilmu pengetahuan. Bagéyan njero kothak digawe saka timah sing bisa nglindhungi kothak kayu saka ora erosi lan ing sisih ngisor kothak, ana bolongan kanggo banyu es sing ngambah ing sisih ngisor. Kajaba iku, nalika es lebur, dheweke nyedhot hawa panas saka ruangan, bisa digunakake kaya kondisioner kita saiki.

Saka kabeh kulkas sing isih ana, isih ana loro ing Museum Istana ing Beijing sing diwenehake dening Ibu Lu Yi ing taun 1985. Pasangan lemari es enamel kayu iki kawat - anyaman, saben kothak bobote 102kg, dhuwure 45cm. Awak tutup lan awak kothak kebak dihiasi kembang cabang sing dibungkus kanthi gaweyan sing apik banget lan warna sing apik banget., Cangkem ing sadawane gandum hiasan, tutup

Sisih njaba duwe "Digawe kanggo Kaisar Dinasti Qing Qianlong" Iki pancen dadi harta karun kulkas.

news-1 (2)
news-1-(3)

Kasunyatane, kulkas kayu sing kasebut ing ndhuwur dudu sing paling awal ing China. Kulkas pisanan diyakini minangka barang perunggu wiwit Periode Musim semi lan Musim Gugur, diarani piranti sing ngemot es, yaiku ”Bingjian 'ing basa Tionghoa.

Ing taun 1978, rong set set anggur es skala gedhe - Bronze Jian Fou, uga dikenal kanthi sebutan "Bingjian", kanthi bentuk lan dekorasi sing padha, loro Bingjian kasebut ditemokake saka makam Marquis Yi saka Zeng ing Suizhou, Provinsi Hubei , lan saiki disimpen ing Museum Provinsi Hubei lan Museum Nasional China. Nganti saiki, iki katon alat-alat anggur es sing paling apik kanthi periode pre-qin sing paling gedhe lan paling lengkap. Jian Fou perunggu iki diakoni "kulkas" paling tuwa ing China. "Ice Kam" minangka wadhah sing digunakake kanggo nyekel es lan nempatno panganan ing wayah awan.

news-1-(1)

Wektu kiriman: Jul-18-2021